Psiholog Bucuresti

Evaluarea dificultăților de învățare la copil – 250 lei 3 ședințe și redactarea raportului. Evaluarea va fi urmată de o ofertă pentru un pachet personalizat de psihoterapie + logopedie.

Copilul dumneavoastră a întâmpinat dificultăți de învățare în anul școlar ce tocmai s-a încheiat? Este foarte probabil să prezinte o tulburare specifică de învăţare.

Tulburările specifice de învăţare au la bază o disfuncţie neurologică, ce apare în urma interacţiunii dintre factorii genetici şi de mediu, afectând abilitatea creierului de a percepe şi procesa informaţiile verbale şi nonverbale într-un mod eficient şi acurat.

Cele mai comune tulburări de învățare sunt Dislexia (tulburarea cititului), disgrafia (tulburarea expresiei grafice/scrisului) şi discalculia (tulburarea de calcul). Unii copii pot prezenta toate aceste tulburări simultan, alţii pot avea dificultăţi în ceea ce priveşte scris-cititul, sau pot prezenta doar una dintre aceste tulburări.

Este recomandat ca părinţii să apeleze la serviciile unui specialist (psiholog clinician, logoped, psihoterapeut), atât pentru  abordarea problemelor specifice tulburării, cât şi pentru evaluarea şi intervenţia asupra  dificultăţilor emoţionale cu care copilul se confruntă.

Centrul nostru recomandă intervenția psihologică și logopedică pe baza unor programe personalizate, stabilite în urma evaluării cognitive și neuropsihologice a copilului.

Venim în întâmpinarea părinților cu programe de intervenție pe perioada vacanței de vară, în vederea ameliorării semnificative a dificultăților de învățare ale copiilor înainte de începerea noului an școlar.