Ce este dezvoltarea personală individuală?

Dezvoltarea personală individuală are ca scop principal asistarea clientului în procesul de îmbunătățire a performanțelor în mediul educațional sau profesional, de însușire a unor abilități cât mai eficiente de relaționare cu sine și cu ceilalți, de conservare a sănătății fizice, psihologice și a bunăstării în majoritatea domeniilor vieții.

Astfel, scopul acestei intervenții terapeutice este acela de armonizare a personalității, de optimizare și maturizare psiho-socială prin conștientizarea și îmbunătățirea capacităților personale ale clientului.

Ca și consilierea psihologică și psihoterapia, și această formă de intervenție poate fi realizată individual, însă în practică cea mai întâlnită este dezvoltarea personală de grup.

Dezvoltarea personală poate reprezenta un proces continuu, în funcție de solicitările clientului, și este realizat pe cicluri de ore sau zile ce pot fi reluate la anumite intervale de timp și sunt stabilite în concordanță cu nevoile și obiectivele de viață ale fiecărui client.